Светът е олимпиада и Стралджа е част от това! Само три месеца преди началото на ХХХ-та лятна олимпиада в Лондон ученици и учители от СОУ "П.Яворов" - Стралджа, посрещнаха олимпийската шампионка на България Румяна Нейкова.

В шпалир от деца, цветя и много усмивки изявената ни гребкиня, веднага след влизане в училищния двор, усети топлото гостоприемство на домакините. Приветствана от директора Валентина Маринова и кмета на общината Митко Андонов, тя стана и свидетел на възстановка ритуала по палене на олимпийския огън, което дълбоко я развълнува.

Като инициатор на срещата и активен организатор на тържеството в училището Тодор Атанасов, кл.ръководител на клас, добави своето емоционално обръщение към г-жа Нейкова и разказ за приносът й за развитието на спорта. Разглеждайки училището и великолепната спортна база Румяна Нейкова не скри възхищението си и отправи пожеланието към учениците да вярват, че пътят към големите спортни върхове започва с детските мечти и първите тренировки в родното училище.

Срещата продължи с презентация на петокласниците от училището на спорта и олимпийското движение. По време на интересния разговор за успехите на спортистката тя показа и спечелените медали.