Здравейте, пише Ви жител на гр. Варна, район "Младост". Това е снимка на детска площадка, намираща се зад бл.129. Както сами виждате, пясъчник няма, а тревата е достигнала размер повече от метър. Съответно може да се досетите, че там е пълно с всякакви гадинки, нищо чудно и змии да открием. Уж пръскаха против кърлежи, а ето че няма и месец и кърлежите отново плъзнаха.

 

Преди около месец съсед излезе да окоси едно малко късче от поляната до люлките със собствена косачка, тъй като децата нямаха пространство за игра. В продължение на три дни се наложи да звъня почти по цял ден в кметство "Младост", докато успея да се свържа с лицето, което отговаря за поддържането на тревите.

 

След няколко минути спор, жена най-накрая се съгласи да се ангажира с някакъв срок и каза, че ще се постарае до средата на юни месец да изпрати фирмата, която се занимава с косенето на тревите. До този момент това не се случи. Обясни, че общината не разполагала с достатъчно средства и ако до преди две години са предвиждали да се окосява тревата два пъти за сезона, то това сега е първи път.

 

Нормално ли е в вропейска страна детските площадки да не се виждат от бурени? Обръщам се с молба към Вас, поканете съответното длъжностно лице, което да разясни на всички жители, ограничени ли са в действителност средствата от бюджета за този сектор и ако е така, защо, след като: 1) това е от ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЗНАЧИМОСТ ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА и 2) нашите данъци същевременно не са намалени. Благодаря Ви предварително.

 

Снимка: Валерия