Гошо
За каква БАБХ говорим? Елате да видите в Пловдив как заведение работи след десетки проверки и плащане на проверяващите. Там има месо от два месеца съхранявано на четири градуса. Крем карамелът стои по две седмици и пак се продава и т.н. Проверяващите ходят, хапват, минават през офиса на шефа и си тръгват усмихнати (на това бях свидетел, защото присъствах). Даже попитаха може ли да пушат и тя махна с ръка и каза: "Няма проблем". И за капак в това заведение, което е точно до общината, се пуши постоянно. Дори имам снимка с маса на която седи пепелник направо без да се крие като в други заведения, където примерно дават чашки, кутиики и т.н. В самата кухня готвачите и те се разкарват с фасовете в устата. След редица сигнали няма санкции. Здравните книжки на 80% от персонала са фалшиви (дори знам кой доктор ги е издал), а те даже не си познават лекаря, който ги е издал - нито са го виждали, нито могат да го опишат или да кажат къде е кабинетът му. А на здравните книжки няма документи за иследванията, които са нужни за издаването на здравна книжка, а има 10 печата от личния лекар (когото те не познават, както казах) и това е. Никакви иследвания не са им правени, а са чужденци готвачите и готвят по цял ден. И това е само един от случаите. А има много. Просто корупцията е на ниво. Като примерно заведение Алегро, което работи без никакви документи освен фирма и това е. Нито категоризация, нито разрешителни - каквито и да било. Просто работи. Само да уточня, че не съм конкурент или бивш работник. Просто гранжданин, който е свидетел.