Здравейте Нова телевизия, Изпращам Ви снимки на окаяното състояние, в което се намира подлеза на бул. "Александър Малинов" до голям хипермаркет. Той беше открит точно преди две години с разширението на метрото до Бизнес парк, но сами може да видите какво се е случило за този кратък период. Както винаги работата е претупана, да се вземат едни пари и това е. Графитите няма да ги коментираме, това е до съзнанието на човек, явно на създателите им не им се живее на чисто и хубаво. "Европейци" в "европейска" столица.

NOVA публикува и отговора на Столичния Инспекторат:

Изпращаме Ви информация относно предприети действия от страна на Столичен инспекторат във връзка със  сигнал : "Рушащ се подлез на бул. „Александър Малинов“ в район „Младост“, излъчен  на 29.05.2017 г.:

На 23.05.2017 г при ежедневен контрол от инспектори на районен инспекторат „Младост“, е установено липсващо осветление, рушаща се мазилка, счупени плочки и други проблеми в подлеза, които са  подробно описани в протокол и същия е изпратен на кмета на район „Младост“ за последващите необходими действия за отстраняването им, защото това са проблеми изцяло от компетенциите на районната администрация.

При проверката е установено още, че в подлеза пребивават бездомни лица.

След изискано съдействие от служителите на 07 РУ – СДВР и от 24.05.2017 г. има постоянен контрол в пространството на подлеза, като се прави периодичен обход.

Благодарим за сигнала и на колегите от полицията!

С уважение,

Столичен инспекторат