Уважаеми г-жо Салич и г- н Дойнов, Пише Ви един детски учител, който се гордее със своята детска градина и работи с удоволствие и от сърце. Искам да споделя с Вас една щастлива и цветна новина - отваряме библиотека в детката ни градина. 

Нашата библиотека е с мисия - да се обърне повече внимание на пчелите - един жизненоважен ресурс за нашата планета, както и да възпитаме у децата любов и интерес към книгите от ранна детска възраст. Наш гост за откриването бе Пепа Павлова автор на "Офлайн поредица за деца". Библиотеката се създаде с помощта на целия ни екип и подкрепа от родителите. Всички винаги сме обединени от една мечта - по-добро бъдеще за нашите деца.

В библиотеката има над 700 книги - енциклопедии, книги от миналото (стари и ценни издания,които те връщат в детските години), чуждестранна литература - английски, немска, руска, украинска и турска, има си собствен куклен театър и разбира се двама библиотекари. Нашата мисия е да възпитаваме децата си в любов и грижа към околната среда, затова засадихме 45 дървета с цел да направим мини горичка в градски условия в район Тракия, гр. Пловдив.

Споделям с Вас тази новина, защото от известно време само на лошотията и катарзисите се дава гласност, според мен. Смятам,че трябва да се обръща повече внимание на добротата и положителните новини, защото не "Красота ще спаси света"- Достоевски, тя е изкуствена, фалшива и лицемерна, а добротата в сърцата и душите на хората.

С уважение, г-жа Стела Папазова - детски учител по призвание. ДГ "Кремена" гр. Пловдив