Защо столичани бяха изненадани с по-високи данъчни сметки?

"Още от самото начало, когато започна подготовката, ние бяхме категорично против този неясен начин за определяне на данъците. За никакви зони не трябва да се говори, това са пълни глупости".
 
Това заяви Владимир Кисьов, общински съветник от СДС, в студиото на "Здравей, България".

Той запита как такса смет ще бъде вдигната два пъти, с какво се е подобрила услугата, за да бъде наложено това оскъпяване, при положение че на определени места няма канализация.

Жельо Бойчев, общински съветник на БСП, заяви от своя страна, че червените категорично не са подкрепили докладната за зонирането.

Според гостите в студиото единствено коалицията, която управлява в момента - ГЕРБ и "Атака", са подкрепили това решение.

Те допълниха, че в момента сме свидетели на един хаос и че не може 15 дни преди да изтече годината да бъдат направени такива корекции.

Владимир Кисьов заяви, че е било предложено точката да бъде отменена и да не се разглежда не 16 декември заради неясната й формулировка. Той заяви, че има технически грешки, но те могат да бъдат коригирани, но не това е най-основното. Ще бъдат търсени отговорите защо се е стигнало до тази ситуация и кои са виновниците за това.