Според психолог и изследовател на полтъргайсти...

"На кафе" продължи темата за полтъргайстите от „блока на ужасите" в Перник и днес.

Психологът Еленко Ангелов и Христо Нанев, изследователят на полтъргайста Кики, анализираха случая с мистериозните почуквания в дома на семейство Туджарови.

Еленко Ангелов подходи научно към този феномен и си го обясни от гледна точка на квантовата физика и начина, по който тя тълкува подобни явления.

Христо Нанев също се насочи към научно обяснение, но с енергийното поле на човека.

"След смъртта на човек физическите субстанции не се унищожават, а се съхраняват. Това е енергийното поле на човека. До 40-ия ден то е в близост до физическото тяло, след това се отделя и поема по своята небесна магистрала. Има случаи обаче, когато съответната личност е обидена или има огорчение и не може да премине по естествения път в съответните полета на отвъдното, както е в случая в Перник", смята той.

След предаването на 4 март хора от квартала в Перник потвърдиха усещанията на ясновидката, че там е имало смърт.

"След като отеца ми даде съвети ги спазих точно и осем дни нямаше почуквания. Успокоих се, че са приключили. Но на деветата вечер отново започнаха", разказа по телефона Бояна Туджарова.

Смята занапред да отиде в черква и да запали свещ за покойниците. "Ще се помоля Господ да ми помогне, иначе не знам кой друг", смята Бояна.

Вижте още дали става въпрос за духове или за всичко си има научно обяснение, според Еленко Ангелов и Христо Нанев, във видеото.