Това, което се случва в ДПС, е нещо, което се случва във всички партии, каза в \"Здравей, България\" Исмаилов. Той беше изключен от партията...

Това, което се случва в ДПС, е нещо, което се случва във всички партии, каза в \"Здравей, България\" Корман Исмаилов. Той беше изключен от парламентарната група на ДПС. В рамките на една седмица Исмаилов трябваше да реши дали остава в ДПС. Шансът да преосмисли позициите си му е бил даден лично от лидера на партията Ахмед Доган.


Причината е била участието на Исмаилов във форум в Търговище, организиран от симпатизантите на изключения от партията Касим Дал. Корман Исмаилов не дал отговори на въпросите, които му били поставени и позицията му изглеждала доста объркана.


\"Казусът е ясен, останахме с впечатлението обаче, че колегата не е наясно със себе си\", казаха от ДПС.

 

\"ДПС има самочувствието на добре организирана партия и стои стабилно. Исках да поставя своите критики, някои от които бяха споменати от Касим Дал още преди месец, за да бъдат отстранени. Очаквам да видя мотивите, заради които ме отлъчват, всеки може да е несъгласен с колега или поведение на друг колега, но това е нормално, особено би трябвало да е в партия, която нарича себе си либерална. Засега смятам да продължа да работя като независим\", коментира Корман Исмаилов.

 

Пред Евгени Генчев Исмаилов сподели, че по време на форума чул много критики към ДПС и настроения за създаване на нова партия. Недоволства са отправяне и към факта, че в ръководството на ДПС има хора, които са бивши агенти на Държавна сигурност, какъвто е самият лидер Ахмед Доган.


Споделям мнението на Касим Дал, че тези хора трябва да бъдат изчистени от властта на партията, подчерта Исмаилов.


По думите му на места вероятно има монопол от страна на ДПС върху избирателите. Някъде сигурно има и икономически монопол. ДПС не е кой знае колко различна партия по време на избори – използват се манипулации, страх, коментира той.


На думите на Доган, че чувствал Исмаилов като син, самият Исмаилов отсече: \"Но аз не съм го чувствал като баща\".

 

Какво още каза Исмаилов гледайте на Nova Play.