Рейтингът на американския президент скочи на 57% след смъртта на Осама. Гражданите на САЩ обаче се страхуват от евентуални бъдещи нападения, сочи ново проучване...

Рейтингът на американския президент Барак Обама скочи на 57% след смъртта на бившия лидер на \"Ал Кайда\" и терорист №1 Осама Бин Ладен, но въпреки това гражданите на САЩ все още се страхуват от евентуални бъдещи нападения, сочи ново проучване.

 

Проектът на реномираното издание \"Таймс\" и телевизия Си Би Ес откри, че рейтингът на държавния глава след смъртта на терориста е скочил драстично, но според редица аналитици ръстът на популярността му няма да трае дълго.

 

Анкетата на медиите също така посочва, че повече от шестима на всеки десет американци смята, че в близкото бъдеще заплахата от нападения на екстремисти срещу САЩ ще се увеличи многократно.

 

И проучване на Галъп сочи, че според 62% от гражданите на САЩ в следващите няколко седмици е \"много вероятно\" да се организират редица терористични нападения.

 

54% от анкетираните пък са на мнение, че родината им днес е много по-безопасна, отколкото е била през последните години. Около 40% от американците освен това са изразили увереност, че страната им ще се окаже краен победител във \"войната срещу ислямския тероризъм\". /БГНЕС