В неотдавнашното си интервю с премиера Бойко Борисов проф. Вучков нарича парада на хомосексуалистите \"възхвала на извратеностите\" и се обяви против манифестацията на \"тяхната гейщина\"...

В неотдавнашното си интервю с премиера Бойко Борисов проф. Юлиан Вучков нарича парада на хомосексуалистите \"възхвала на извратеностите\" и се обяви против манифестацията на \"тяхната гейщина\". Премиерът от своя страна заяви, че \"в нашата партия за щастие сме все още нормални\".

 

В тази връзка хомосексуалисти внесоха жалба в Комисията за защита от дискриминацията.

 

\"Според нас това интервю с Бойко Борисов беше важно и проблемите, които се поставиха бяха важни. Едва ли не се оказа, че хомосексуалните хора в България са проблем\", заявиха в \"Рулетка\" двама хомосексуални мъже.

 

Според Добромир Добрев и Радослав Стоянов подобно поведение е необяснимо и е в разрез с политиката на ЕС към малцинствата. По думите им интервюто било вербална агресия към една малцинствена общност.

 

Предстои проф. Вучков да се яви пред Комисията за защита от дискриминация.
\"Нашата реакция не е персонално насочена към него, а е принципен проблем, който го има и в други медии. Не търсим популярност, атакувайки популярна личност\", обясни Радослав Стоянов.

 

\"За да се променят балканските нрави, трябва да има видимост на тази общност, а такава се постига, когато един човек демонстрира своята сексуалност, без да я натрапва, умерено, в рамките на закона\", на мнение е Добромир Добрев.

 

На 18 юни предстои нов гей парад. Двамата мъже смятат, че отново ще има проблеми, но разчитат полицията да предотврати по-сериозни инциденти.