Ясни са имената на загиналите, пострадалите се възстановяват...

Пореден черен ден в българската история – автобус катастрофира на автомагистрала \"Тракия\" и отне живота на 8 човека. Имената на жертвите вече са ясни. Това са Йонка Георгиева на 47 години – говорител на ОДП на МВР Стара Загора, Пламена Кръстева на 20 години – студентка от Поморие, Иван Чакъров – втори шофьор на автобуса, Мехмед Зюфекер на 22 години от село Средна махала, Бояна Рангелова на 14 години и майка й Нели Коларова и Ивиана Димитрова на 31 години от Бургас.

 

Пострадалите са приети в болници в Пловдив. 9 от тях се лекуват в Университетската болница \"Свети Георги\" в Пловдив. Състоянието им е различно заради различните наранявания, които имат, но всички се възстановяват. Лекарите обещават да ги стабилизират в срок от две седмици. Най-тежко е състоянието на 46-годишната Албена Узунова от Бургас. По думите на лекарите тя е с черепно-мозъчна травма и има опасност за живота й.

 

Министърът на здравеопазването Стефан Константинов лично прегледа пациентите, запозна се със състоянието им и успокои, че те се стабилизират. Министърът съобщи още, че от следващата седмица по всички магистрали в България, по всички възлови кръстовища и по цялото Черноморие ще има засилено медицинско присъствие, за да се предотвратят подобни инциденти или ако има такива, то хората да бъдат превозени по най-бързия начин до болниците.

 

Има данни, че сутринта, когато всъщност е станал инцидента, е имало само 7 линейки в Пловдив, които са отишли да помогнат на 22-та пострадали. Затова се е наложило 3 линейки спешно да тръгнат от Пазарджик, за да помогнат в транспортирането на хората.

 

Кметът на Бургас Димитър Николов лично отишъл, за да види пострадалите хора, тъй като голяма част от тях са от морския град. Той лично се ангажира да превози близките на пострадалите от Бургас до Пловдив за сметка на община Бургас.

 

Какво разказват пострадалите, пътували в злополучния автобус – вижте във видеото.