Нямам тези 21 хиляди лева, но дори и да ги имах, нямаше да им ги дам, заяви Горсов.

Взетото решение от Софийски градски съд по повод заведения иск от родителите на Мануела Горсова да им бъде платено обезщетение от близо 200 хиляди долара – толкова, колкото са платени за лечението на Мануела в Израел. Съдът обаче отхвърли този иск и дори наложи заплащането на 21 000 лева, които семейството трябва да плати като разноски по делото.

Нямам тези 21 хиляди лева, но дори и да ги имах, нямаше да им ги дам. Това е гавра. Всичко това, което се случва е подигравка с Мануела. Това заяви бащата на пострадалото момиче – Красимир Горсов. Изказването на адвокатите на Максим Стависки, че те няма да искат сумата за съдебните разноски, бащата на Мануела коментира така – \"това е все едно да вземете на босия цървулите\".

Той заяви в студиото на \"Здравей, България\",  че делото се проточило неоснователно дълго - около 2 години. Бащата допълни, че дори е било искано да бъде направена психиатрична експертиза на Мануела – нещо, което обижда семейството му, тъй като Мануела разбира всичко, но не може да говори. По какъв начин тогава, може да й бъде направена подобна експертиза, пита Красимир Горсов.

Даренията не са предмет на това дело, те си остават частна собственост на Мануела. Според бащата на момичето, не пише никъде, че даренията не освобождават виновния от плащане.

Доколкото имам информация, адвокатите на Мануела вече са пуснали обжалване на решението.

Единият от мотивите на съда, които звучат меко казано цинично, е, че Мануела щяла да се обогати неправомерно. Така е написано. Аз пак казвам, това не освобождава застрахователите от плащане. Едва ли има някой, който е дарил средства на Мануела да се лекува в Израел, който е казал – аз ще даря тези пари, нека Стависки и \"Дженерали\" не плащат.

Застрахователите са наясно, че семейството няма фактури за всички извършени процедури на Мануела. Рехабилитаторите не дават фактури, защото не си декларират доходите. Това заяви Красимир Горсов.

На въпроса защо ходят при такива рехабилитатори, бащата на Мануела заяви, че семейството преценява кой ще бъде полезен на Мануела и кой не.

Мануела дължи живота си на Петър Христов, който близо 4 години е бил до нея и й е помагал. За столичен вестник той е заявил, че случилото се е \"подигравка\" и че \"съдът убива Мануела\". По тази причина той ще спре да й помага. За мен той е страхотен човек и за тези 4 години иззе функциите на Максим Стависки. Това заяви Красимир Горсов. Бащата отказа да коментира какво е щяло да се случи, ако шофьорът не е бил Максим Стависки, а някой друг, но въпреки това допълни - \"Един ден, ако ми писне и разбера, че детето ми няма шанс, аз ще го намеря\".

Красимир Горсов заяви, че това, което следва оттук нататък е, той да си намери работа, за да \"плаща тока\" и за да има какво да яде семейството. Той поясни, че досега нито той, нито майката на Мануела са имали възможност да работят, защото дъщеря им не може да лежи по 24 часа в леглото, тъй като трябва непрекъснато да се изправя в количка и на уреди, за да може да се възстанови.

Досега семейството е живяло основно с пари на Петър Христов, както и на Влади Въргала, който също спира да помага. Останалите дарители също ще спрат да подпомагат финансово Мануела.

Според Красимир Горсов, ако съдът беше отсъдил исканите пари в полза на семейството, то е вероятно те да са били достатъчни, за да бъде напълно излекувана Мануела.

Колко пари месечно са необходими на Мануела и какво заяви баща й относно проблема си с хазарта, вижте във видеото.