Единият е задържан, а вторият е обявен за общодържавно издиване, каза вътрешният министър...

Полицията е разкрила извършителите на убийството на Яна Кръстева, станало в Борисовата градина, съобщи в НС министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.


За него това е доказателство, че правителството дава не само подкрепа на полицията, но има и политическа воля за справяне с тежката криминална престъпност.


Двама са убийците на Яна Кръстева, допълни вътрешният министър. Единият беше задържан преди два дни, а вторият ще бъде обявен за общодържавно издирване, съобщи Цветанов.

Според него МВР знае кои са извършителите на убийството в Борисовата градина. Цветанов посочи, че събраните доказателства за смъртта на Яна са безспорни.

Яна бе открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли. Тя е била бита и удушена часове след рок концерта на стадион \"Българска армия\" предната нощ.

След смъртта на момичето кметът на София Йорданка Фандъкова поиска да бъдат удвоени полицейските екипи в Борисовата градина и държавата да предаде собствеността на градината на общината. Много млади хора се събраха в началото на седмицата в Борисовата градина на мълчаливо шествие със свещи в памет на убитата Яна.


30-годишен мъж беше задържан в четвъртък за убийството на Яна Кръстева, съобщи за \"Календар\" главният секретар на МВР Калин Георгиев.


От полицията отказаха да съобщят името му, както и дали е познавал жертвата преди смъртта й. Ключовият момент в разследването на случаят Яна обаче е, че полицията е успяла да открие биологични следи от извършителя на местопрестъплението./ БГНЕС