Автобусът е имал технически проблеми, показват експертизите досега...

Автобусът-убиец, който катастрофира на магистрала \"Тракия\" преди около два месеца, е имал технически проблеми. Това показват резултатите от експертизите до момента.


Междувременно жертвите на жестоката катастрофа станаха девет. В болницата от раните си почина и 46-годишната Албена Самуилова от Бургас. Жената е пътувала на едно от задните места в рейса и се прибирала от София към родния си град.


Албена Самуилова бе една от 9-мата тежко пострадали при жестоката катастрофа, които бяха настанени за лечение в Университетската болница в Пловдив. След 55 дни, прекарани в изкуствена кома, тя е починала от инфекция на мозъка.


От прокуратурата съобщиха, че е готова металографската експертиза, направена на счупената греда от ходовата част на автобуса.


Втори месец продължава да се бави петорната автотехническа експертиза. Именно тя ще насочи разследващите към истинския виновник за инцидента.


Шофьорът на автобуса 43-годишният Светослав Димитров, е освободен от работа. В бургаската транспортна фирма е работил близо шест години. Той е с отнета шофьорска книжа и е на свобода срещу парична гаранция от 1000 лева.