Нашата амбиция е да поставим реформите в съдебната система на пиедестала на националния приоритет...

\"Бойко Борисов се лиши от мен и Росен Плевнелиев като министри, защото сме добри и защото двамата успяхме да създадем в двете министерства отлични екипи, които могат без сътресения да продължат нашата политика. Един ръководител не може да бъде оценен като добър, ако не може да остави след себе си добри наследници\".

 

Това заяви в \"Здравей, България\" вече бившият правосъден министър и кандидат-вицепрезидент на ГЕРБ Маргарита Попова.

 

Тя отказа да назове конкретно име, което ще наследи освободения министерски пост в нейното ведомство. Надява се обаче това да бъде неин заместник.

 

\"Колкото повече добри професионалисти влязат в политиката, толкова по-добре. Досега ние имахме начело на държавата политически лица. Нека сега да променим системата\", призова Попова.

 

На въпрос доволна ли е от резултата от реформата в съдебната система, тя заяви, че за две години съдебна система не може да се реформира и в тази връзка не е докрай доволна.

 

\"Една добре работеща и прозрачна съдебна система, с изявени лидери, които да държат на справедливост в правораздаването, е в състояние да докара благоденствие на гражданите в България. Затова отговорността на лидерството в съдебната система е огромна и те трябва да мобилизират целия си ресурс за доклада през юли 2012 година\", заяви още Маргарита Попова.

 

\"Постът на президента и вицепрезидента е много важен, за да обединява националната воля, да събира на едно място всички власти, за да се случи съдебната реформа по-добре. Има много възможности вицепрезидентът да влияе на процеса\", каза още Попова.

 

В този смисъл тя допълни, че амбицията на кандидат-президентската двойка е да постави реформите в съдебната система на пиедестала на националния приоритет.