С този ироничен въпрос той изрази несъгласието си с констатацията на експертите...

Отношението към тялото на делфина като към боклук е израз на абсолютно нехайство. Това каза в \"Здравей, България\" Атанас Русев, концесионер на къмпинг \"Корал\", където се появи труп на двуметров делфин.


Той разказа, че след като вика полицията, униформените идват, но остават на 10 метра разстояние. На другия ден еколог от Община Царево ми обясни, че прибирането на тялото е моя работа. Ден преди да изплува този делфин, изплуваха осем малки. Като практика се е наложило телата им да се заравят на пясъка от спасителите, подчерта концесионерът.


По думите му аутопсията е била буквално десет минути, а сред свидетелите е имало и малки деца. Те твърдят, че човекът, който се е занимавал с аутопсията, просто е режел от местото на делфина.


\"Как за десет минути разбраха, че делфинът се е самоудавил, а може би кола го е блъснала\", иронично попита Русев.


Владимир Каменов, гл. инспектор Изпълнителна агенция \"Рибарство и аква култури\" – Бургас каза, че в никакъв случай делфинът не е биологичен отпадък. Констатирали сме, че той  не е бил обект на стопански риболов. В този случай агенцията не е компетентна по въпроса, смята Каменов.


Според Явор Гечев от фондация \"Четири лапи\" по-скандалното е, че хората намират делфин, който може да е застрелян. Тиова пък означава, че някой се разхожда свободно по плажа и си стреля или за удоволствие, или с определена цел, коментира Гечев.