\"Става въпрос за високопроходими автомобили, които са оборудвани като противопожарни автомобили\"...

На първата страница на вестник \"Република\" излезе публикация със заглавие \"Не ви ли е срам, министър Найденов?\". В статията пише, че над 4 млн. лева от парите на данъкоплатците са похарчени от подчинените на земеделския министър Мирослав Найденов за луксозни джипове.

 

\"Статията е тенденциозна и е направена с цел да провокира общественото мнение. Тя не отговаря на истината. Става въпрос за закупени автомобили в периода 2008-2011 година. 90% от тях са закупени в края на миналия мандат и става въпрос за високопроходими автомобили, които са оборудвани за Агенцията по горите като противопожарни автомобили и затова сумата е такава\", поясни в \"Здравей, България\" земеделският министър.

 

В статията пише още, че изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по храните Йордан Войнов се вози в джип.

 

\"Агенцията по храните не разполага с абсолютно никакъв високопроходим автомобил и не става въпрос за луксозен джип. Направена е обществена поръчка за закупуването на такъв, тъй като той е нужен, за да може агенцията да прави теренни проверки, които не могат да бъдат направени нормални леки автомобили\", заяви още Мирослав Найденов.