Премиерът коментира твърденията, че общински съветници са му искали подкуп...

Вчера от \"Коалиция за България\" призоваха фаворита на ГЕРБ за президентските избори Росен Плевнелиев да каже кои общински съветници са му искали подкуп през 2007 година. Самият Плевнелиев отрече да му е искан такъв.

 

Пръв за подкуп, който е бил искан от Росен Плевнелиев, заговори Цветан Цветанов. Той обясни, че през 2007 година, докато Плевнелиев е бил управител на \"Бизнес парк - София\", трима общински съветници са му искали подкуп.

 

В студиото на \"Здравей, България\" премиерът Бойко Борисов коментира темата. Той се обърна към синьо-червените, които \"се опитват да се възползват от добрината на Плевнелиев\" и се опитват да правят политика на негов гръб.

 

На въпрос дали Цветан Цветанов е направил гаф с това изявление, премиерът заяви, че \"когато човек участва на семинар и говори с часове, винаги може негови думи да бъдат сглобени и след това да бъдат използвани за скандал\".

 

\"Плевнелиев ми каза това, което е казал 2007 година, а именно, че са му правени подобни намеци на такава тема\", обясни Борисов.

 

Министър-председателят отрече един от тези трима, които са искали подкупите, след това да е бил предлаган за зам.-министър на Росен Плевнеливе.

 

\"Всеки коментар по тази тема означава да се вкарам в играта на БСП и да започнем да говорим за избори. Аз няма да го направя поради тази причина\", заяви Борисов.

 

Той не пожела да коментира повече темата и се върна във времето, когато беше кмет на София, като припомни какво е свършил тогава, какви грешки е поправял и колко фирми е дал на прокурор заради нередности.

 

Вижте какво каза премиерът във видеото.