Примата на световната опера Райна Кабаиванска за таланта, традициите и младите надежди в операта.

\"Каквито и суперлативи да кажа ще бъдат малко. Това е една изключителна жена, която буквлано я носят на ръце в цяла Италия, а това е Меката на операта\", разказа Павел Владимир за интервюто си с Райна Кабаиванска, която е в България, за да  води поредния си майсторски клас съвместно с Нов български университет.

Попитана каква е тайната й да изглежда толкова добре, Райна Кабаиванска заяви, че смята, че изглежда на годините си, но допълни, че половината й живот е бил много хубав, което може да е дало своя принос.

\"Аз не наблюдавам България. Нямам време да видя как в животът и как е страната, защото денонощно съм на майсторския клас. За мен преди всичко целта е да науча българските деца на малко по-отворено виждане, защото виждам, че те са с малко затворен хоризонт. Не им е много ясно как е световният хоризонт. А той става вече много труден с глобализацията и интернет. Има много добри певци, които са много добре подготвени. Моята цел е да помогна тук да се разбере какво иска светът от певеца\", разказа оперната певица специално за Нова ТВ.

Според Райна Кабаиванска, ако някой има талант, то той се вижда веднага.

Съветът, който Райна Кабаиванска отправи към младите, е да обичат това, което правят. \"Тогава жертвите не тежат. А жертви трябва да се правят много, но ако обичаш, ако правиш всичко с възторг и страст – не тежи и работата става радост\".

Как избира учениците за своя майсторски клас, лесно ли е това и как определя работата си Райна Кабаиванска – вижте във видеото ексклузивното й интервю.