Той отговори на обвиненията на опозицията за контрабандата, приходите и реформите в агенцията

Последните дни излязоха твърдения на опозицията, че 2.5 милиарда лева ще бъдат щетите от контрабанда за България за 2011 г.

 

\"Нали не очаквате опозицията да каже, че Агенция \"Митници\" е събрала 800 милиона лева повече в сравнение с миналата година. До края на годината ще покажем, че близо 1 милиард ще бъдем в повече. Спрямо заложеното тази година сме 350 милиона отгоре\". Така шефът на митниците Ваньо Танов отговори на обвиненията в \"Здравей, България\".

 

По всички пера има ръст на приходите – 90 милиона са повече по отношение на горивата, 37 милиона по отношение на алкохола. При всички акцизни стоки има сериозен ръст от 30-40%, поясни още Танов. Той е убеден, че опозицията атакува, защото страната се намира във време на избори.

 

На въпрос защо е казал какъв е резервът на \"Лукойл\" и сега опозицията твърди, че ще го съдят за разкриване на държавна тайна, Танов отговори, че всеки месец България като държава-членка на ЕС е задължена да публикува към Европейската комисия данните за горивата, които се съхраняват в страната.

 

\"Това е публична информация, а не държавна тайна\", поясни шефът на Агенция \"Митници\".

 

\"До края на годината \"Лукойл\" няма да се справи с монтирането на измервателните уреди\", поясни той. В тази връзка Танов заяви категорично, че \"Лукойл\" няма да работи до края на годината.

 

Вижте как Ваньо Танов обясни обвиненията, че е намалил акт на фирма \"Инса ойл\" от 12 милиона на 703 хиляди лева – във видеото.