\"Зеленият път е пътят на енергийното развитие на България\", според Кунева...

Според последно проучване на НЦИОМ, ако изборите бяха септември, първи с 32% подкрепа се нареждат Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, втори - Ивайло Калфин и Стефан Данаилов с 18%, а трети – Меглена Кунева и Любомир Христов с 9%.  

В студиото на \"Здравей, България\" Меглена Кунева заяви, че не вярва на социологическите проучвания, които според нея са поръчкови, и иска да спечели изборите със силата именно на вота на гражданското общество.

 

\"Изумена съм колко силно е гражданското ни общество и колко хората искат да скъсат със старите практики на миналото\", на мнение е тя.

 

Според кандидатът за вицепрезидент Любомир Христов тези избори са изключително важни, защото ще определят посоката на България – дали тя ще остане такава, в която младите нямат перспектива, а старите – изход.

\"Меглена Кунева е шансът на България и затова може да пребори Ивайло Калфин\", на мнение е Христов.

 

\"В моята платформа аз ясно и категорично казвам, че съм \"за\" зелена енергия, защото това е въпрос на технологии, университети и млади хора, които могат да се върнат. АЕЦ \"Белене\" е стара технология, на която не може да се разчита. За мен безопасността и високата технология са на първо място. Зеленият път е пътят на енергийното развитие на България\", на мнение е Меглена Кунева.

 

Относно протестите в страната заради събитията в Катуница, кандидат-президентската двойка е на мнение, че проблемът е политизиран. Те са на мнение, че са нужни закони, които важат за всички.

 

\"Държавата ни е счупена. Издържаме вътрешно министерство, което отказва да реагира на молба за помощ. Хората протестират срещу това, че едни плащат данъци, други получават помощи. За едни важи законът, а за други – не\", заяви Христов.

 

\"Ако аз стана президент, ще следя как се отчитат стратегиите за ромите, които в момента не вършат работа. Те остават в чекмедже, показваме ги пред Брюксел и после ги забравяме\", заяви Меглена Кунева.