Кой насажда страх преди изборите?

Пътувам много в страната и виждам, че цялата страна е залята в сини плакати, но това не е онова синьо на онези хора, които на 18-ти ноември излязоха на митинг срещу тоталитаризма. Това не е синьото на онези, които принудиха Петър Младенов и Жан Виденов да подадат оставка. Това е друго синьо, едно откраднато синьо. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов. Той допълни, че само БСП и ДПС са си същите.

Иван Костов сподели, че се пита къде са онези млади хора, които излязоха 96-та - 97-ма година, които уплашиха Жан Виденов и Николай Христов, и изобщо дават ли си сметка от коя страна на барикадата са.

Ако са избрали ГЕРБ, то значи са при страха. Страхът от мутрите и от милиционерите и страхът от репресии, това всяват управляващите. Това е техният принос към българските избори. Освен подкупване сега има и нов компонент – пребиване на хора, дисциплинарни уволнения, заплахи на улицата на момичета, които разнасят листовки. Това заяви лидерът на ДСБ – Иван Костов в \"Здравей, България\".

Според него, всичко това нагнетява атмосферата. По тази причина той се обърна към всички хора с въпроса от коя страна на барикадата са, защото хората няма как да се преборят с кризата и да тръгнат напред, ако не са свободни и нямат възможност да творят.

Трябва да се огледат тези хора чия ръка целуват, защото в България трябва да има барикада, която да пази демокрацията. България започна да прилича на Русия – страна на олигарси, на милиционерщина и на тотална диктатура, допълни Иван Костов.
 
Той призова хората да гласуват, защото само така купените гласове ще бъдат по-малко.

ДСБ подкрепят Румен Христов и Емануил Йорданов като кандидат-президентска двойка, заяви Иван Костов. Относно Росен Плевнелиев, Костов заяви, че той се държи като \"човек в политическа безтегловност\".

Какво заяви още лидерът на ДСБ в студиото на \"Здравей, България\" – вижте във видеото.