48-годишен мъж и 33-годишна жена са задържани за срок до 24 часа.

Близо килограм амфетамин конфискуваха антимафиоти при операция в столицата. 48-годишен мъж и 33-годишна жена са задържани за срок до 24 часа. Освен дрогата, са иззети три мобилни телефона и шест СИМ карти, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При операция срещу разпространението на наркотици в София служители на ГДБОП задържаха близо един килограм амфетамин. На контролно-пропускателен пункт на Околовръстния път и разклона за кв. \"Горубляне\", със съдействието на служители на \"Магистрална полиция\", антимафиотите спрели за проверка лек автомобил \"Опел Вектра\".

В багажника на управляваната от 48-годишния столичанин В.Ц. кола бил открит стъклен буркан с около 500 г прахообразно вещество. При полевия наркотест количеството реагирало положително на амфетамин. В рамките на допълнителните действия по разследването спецполицаите извършили претърсване и в жилище в ж.к. \"Надежда\", обитавано от 33-годишната Х.И. от София. В апартамента били открити и иззети два найлонови плика с около 500 г прахообразно вещество, дало положителна реакция за амфетамин при полевия наркотест, както и три мобилни телефона и шест СИМ карти.

Предстои експертиза, която да установи вида на други 2 кг прахообразно вещество, открити в найлонов плик, конфискуван от същото жилище. 48-годишният В.Ц. и 33-годишната Х.И. са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават. /БГНЕС