Благодарение на Вас малката Амелия вече успява да стъпва и да държи сама играчките си!

През изминалата година зрителите на Нова телевизия дариха шанс за лечение и надежда за по-добър живот на десетки болни деца и нуждаещи се семейства. За някои от случаите вашата реакция беше толкова светкавична, че успяхте да промените съдбата им буквално за часове.

 

С помощта на зрителите 8-месечната Силвия, която се нуждаеше от спешна чернодробна трансплантация, замина за лечение в Германия преди около два месеца. След като \"Новините на Нова\" показа историята на болното дете, десетки се отзоваха на зова за помощ. Силвия беше одобрена за лечение в чужбина, но заради тавана на държавното финансиране, семейството трябваше само да събере близо 50 хиляди лева. След помощта на зрителите на Нова телевизия цялата необходима сума беше преведена на германската клиника и Силвия получи шанс за нов живот.

 

Помогнахте и на Сандра. 24-годишното момиче беше оперирано в Израел. Сандра страда от лимфом на Ходжкин – рядко туморно заболяване и се нуждаеше от животоспасяваща трансплантация на стволови клетки. След като роднините и приятелите й призоваха за вашата подкрепа, близо три години след първите симптоми на тежкото заболяване, Сандра получи шанс за нов живот. Въпреки всички перипетии, тя вече може да осъществи мечтите си – да завърши следването си по право и да защитава хората в нужда.

 

Благодарение на зрителите на Нова телевизия малката Амелия, болна от церебрална парализа, също замина да се лекува в Израел. От раждането си момиченцето е претърпяло шест ортопедични операции в Пловдив. След тях тя успява да стъпва на крачета, но не може да пази равновесие и затова се налага алтернативно лечение в клиника по биокорекция в Тел Авив. В началото на декември Амелия се върна от второто си посещение там. Резултатът от лечението – детето държи главичката си изправена, стои седнало само и вече ползва ръчичките си.

 

Десетки от вас предложиха да помогнат и на Светлан и Тодорка Николови. В средата на декември двамата нямат препитание, а единственият покрив над главите им е една каравана. От два месеца живеят в двора на черква в квартал \"Враждебна\", след като преди това са гонени от различни места. Лъч надежда младото семейство вижда в лицето на отец Николай, който ги приютява в двора на храма и не спира да им помага. Иначе животът на двамата не е лесен, особено след раждането на малкия Светлан, тъй като семейството живее с 35 лева на месец.

 

Щастлива развръзка на още една история – тази на бащата от Пазарджик, който сам отглежда двете си деца и от години се бори за правото да получава детски надбавки и социални помощи. След излъчения репортаж за тях, стотици от зрителите на Нова телевизия заляха редакцията ни с писма и обаждания с желание да помогнат на семейството. Така само за няколко часа успяхте да промените живота на двете деца. Не само върнахте надеждата и усмивките на 9-годишната Йоана и 13-годишния Борис, но и сбъднахте детската им мечта – да получат компютър. Семейството получи подкрепата на стотици хора не само от страната, но и от Белгия, Франция и Дубай. Бащата на Борис и Йоана дори успя да си намери работа.

 

Благодарим на всички Ви и нека и следващата година да е изпълнена с толкова благородни дела като тази!