Това обяви депутатът от левицата Меглена Плугчиева и го определи като \"цинизъм\"...

В Държавен Фонд „Земеделие\" са раздадени над 1 милион лева бонуси, а в администрацията на земеделското министерство - 800 000 лева, обяви днес в Народното събрание депутатът от левицата Меглена Плугчиева. Земеделският министър обясни предназначението на раздадените суми.

 

\"В тези условия на тежка криза, на абсолютна бедност, на която се обрича населението ни, този цинизъм е абсолютно престъпен и недопустим. Още повече, че темата земеделие и провал на селскостопанската ни политика и деформации на аграрния сектор са ежедневие и нещо, с което се занимаваме в парламента\", подчерта Плугчиева.

 

Земеделският министър Найденов уточни, че става въпрос не за 800 000, а за 600 000 лева бонуси в администрацията.

 

„Това са бонуси, раздавани също от фонд „Работна заплата\" за извънредна работа. И в момента даваме на хората, които работят извънредно за евакуирането на животните от наводнението. Има винаги при извънреден труд бонуси, които се раздават, защото това е начинът\", подчерта Мирослав Найденов.

 

Министърът заяви, че раздадените премии не надвишават една работна заплата и са раздавани само на служители като възнаграждение за извънреден труд: „Ако контекстът е дали някой от ръководния състав е взимал - аз не съм и мисля, че премиерът Борисов няма да ми даде\".

 

Според Мирослав Найденов изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие\" вече е обяснил за раздадените пари във фонда, като допълни, че те също са възнаграждение за извънредна работа и са част от Фонд \"Работна заплата\".