В болница в критично състояние е приетата трета жена, която също е била на мястото...

Жена и дете загинаха от срутил се каменен зид в град Якоруда. Първоначално беше съобщено за две деца загинали при тежък инцидент в град Якоруда.

 

Около 14 ч. се е срутил каменен зид в стара къща в ромската махала на Якоруда. На посочения адрес веднага пристигали два спасителни екипа.

 

Срутила се е подпорна стена на стара плевня, а под отломките били затиснати две жени на 22 и 23 години и дете на година и пет месеца. Открита е и трета жена. Свидетели на произшествието реагирали незабавно и до пристигането на спасителните екипи освободили затрупаните.

 

Известни са имената на жертвите. Малкото дете - Ана Мария и нейната леля - Цветанка, заедно с 23-годишната Анифе за злоюастие точно в този момент седели на пейка под плевнята. Въпреки оказаната помощ, 23-годишната жена и момиченцето са починали на място.

 

23-годишната жена е откарана в болницата в Разлог с премазан крак, множество травми, разкъсани кръвоносни съдове. Все още не се знаят какви са шансовете й да оцелее.

 

Относно инцидента хората споделиха, че не са изненадвали, тъй като подпорната стена е заплашвала да се срути от години. Те допълниха, че отнетите животи се равняват точно на 3 торби цимент, защото точно толкова трябват, за да се укрепи постройката.

Повечето постройки са незаконни, но от общината отказват да отговорят защо не са обезопасени. Областният управител Костадин Хаджигаев коментира, че още утре ще организира работна комисия, която да работи по случая.

 

Живущите в махала споделиха, че до срутването се е стигнали, след като от общината асфалтирали път.


Репортер: Екатерина Николова

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.