И днес имаше арести и сблъсъци с полицията. Очаква се протестите да продължат утре.

Протестиращите днес бяха повече от вчера и блокираха платното на „Цариградско шосе". Стигна се до сблъсъци с полицията и арести на около 7 души. Възможно е да са били повече.

Гражданите, изразили позицията си днес, скандираха, че ще протестират отново утре.

Като продължение на големия протест в центъра на София в сряда, Орлов мост беше блокиран от природозащитниците. Гражданите са пробили през стената от полиция и така са блокирали шосето. Днешният протест е под надслов: „Господин президент, елате при нас!"

След края на централната ни емисия новини, на място са пристигнали 6 коли жандармерия и на практика са обградили протестиращите. Към 20:10 ч. полицията е започнала да блъска някои от тях. 10 минути по-късно стана ясно, че полицията е започнала да нанася удари с палки на някои от участващите в протеста граждани. 

Сред протестиращите е имало и майки с деца. Два часа след началото на протеста, броят на протестиращите намаля и движението беше възобновено. Гражданите са се уговаряли за мястото на утрешния си, трети поред протест.

При сблъсъците с полицията на 14-ти юни бяха задържани 14 души. Според протестиращите така приетия Закон за горите ще унищожи природата.

Междувременно опозицията поиска среща с президента Росен Плевнелиев. БСП и Синята Коалиция настояват държавният глава да наложи вето на закона, който депутатите приеха вчера на второ четене.

От Коалиция за България предупредиха, че, ако президентът не наложи вето, ще сезират Конституционния съд и ще се обърнат към Европейската комисисия с обвинение за нерегламентирана държавна помощ.