Новата част заварва Катнис в окръг 13, след като буквално разрушава игрите завинаги

Световният феномен "Игрите на глада“ продължава да поддържа разбушувалия се огън с новия филм "Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част I", който заварва Катнис Евърдийн (Дженифър Лорънс) в окръг 13, след като тя буквално разрушава игрите завинаги.

 

Под ръководството на Президент Койн (Джулиан Мур) и напътствията на доверените си приятели, Катнис разперва криле и се впуска в борба за спасяването на Пийта (Джош Хъчерсън) и един народ, вдъхновен от нейния кураж.

 

Режисьор на "Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част I“ е Франсис Лоурънс, а сценарият е дело на Дани Стронг и Питър Крейг. Филмът е създаден по третия от трилогията романи на Сюзън Колинс, издадена в тираж от над 65 милиона само в рамките на САЩ.

 

"Това е напълно различен свят. Тя се събужда в окръг 13 и трябва да се приспособи към абсолютно нов живот. Игрите са приключили и започва революция“, разказва Дженифър Лорънс.

 

"Става въпрос за нещо грандиозно. Мащабът и визията на този филм са невероятни“, споделя от своя страна Джулиан Мур.

 

"Обичам книгите, наистина ги обичам. Моите деца ме запалиха по тях. Едното е на 12 години, другото - на 16 и голямото беше прочело книгите много преди да излезе филмът. Мисля, че историите са невероятни, затова хората по целия свят бяха докоснати от тях. Страхотно е да си част от нещо, което се е превърнало в световен феномен“, коментира Джош Хичерсън.