Успехът му донесе най-много гордост в родния му град Хасково и във Варна

България ликува след голямата победа на Григор Димитров над Анди Мъри. Най-добрият български тенисист се готви за полуфинала на един от най-престижните тенис турнири "Уимбълдън”. 

Още по темата

 

Успехът му донесе най-много гордост в родния му град Хасково и във Варна, където Гришо е тренирал в началото на кариерата си. Той е възпитаник на варненския клуб "Черно море”. На кротовете в морската ни столица се гордеят и с интерес следят неговите успехи. Не по-малка е еуфорията и в родния град на Гришо – Хасково. 

 

Според експертите перспективите пред тенисиста стават все по-добри

 

На Острова хвалят Гришо и критикуват Мъри"Григор се изкачи от категорията на много добрите играчи към категорията на шампионите, защото границата е много тънка за преодоляване, но много добри играчи не успяват да я преминат, а Григор вчера направи това”, коментира Юлия Берберян.

 

Утре Григор Димитров се изправя на полуфинала срещу Новак Джокович. Сърбинът победи в единствената им среща в големия шлем на "Ролан Гарос" през миналата година. Подобна беше статистиката на Григор и срещу Мъри, но вчера той успя да надделее убедително.

 

Междувременно във Великобритания победата на Григор Димитров над Анди Мъри бе водеща новина за повечето печатни издания. Миналата година Мъри стана първият британец, спечелил "Уимбълдън” от 77 години насам.