Това заяви председателят на „Български възход”

„Български възход” се бори за смислен разговор в политиката. Това заяви в „На фокус с Лора Крумова” председателят на партията Стефан Янев.

Според него всички политически сили трябва да се обединят около национална цел, зад която да застане мнозинство. От „Български възход” биха застанали и до ГЕРБ-СДС, и до ПП-ДБ, и до ДПС, защото, по думите на Янев, във всяка от тях има експерти, които обичат родината си. „Трябва да работим за смислена коалиционна култура, защото българският избирател не дава на никого мнозинство от над 120 депутати”, коментира председателят на БВ.

Бившият служебен премиер не скри, че все още поддържа близки контакти с президента Румен Радев. „Чуваме се и се виждаме, когато трябва”, призна Стефан Янев. Според него „до момента кампанията върви вяло. Политиците се опитват да внушат, че избирателната активност ще е ниска. От това печелят големите партии, които разчитат на твърдите си ядра”.

Председателят на БВ коментира и войната в Украйна. По думите му до края на годината ще се седне на масата за преговори. „Войната носи жертви и разрушения. Победените и победителите идват в разказа за войната, за да може да се обосноват военните действия”, подчерта Янев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase