Според него политиците трябва да спрат да пречат на присъединяването на Шенген по въздух

Как ще се промени Европа след изборите на 9-и юни и защо във всяка трета държава от Европейския съюз крайнодесните сили взимат връх? В “Срещу течението” гостува третият кандидат в евролистата на ГЕРБ Андрей Новаков.

Новаков: Напълно възможно е да влезем едновременно в сухопътния Шенген и еврозоната

Екипът на NOVA се среща с него в кабината на тир. Преди години предприема пътешествие от Айнхдовен до България с товарен камион. Оттогава се сближава с проблематиката на сектора и е лесно разпознаваем. "Имах инициатива да обработват тировете за една минута като среден европейски стандарт, така че като ти дойде редът - да не те задържат. В момента на Видин опашката е два дни", отбеляза той. 

Според него политиците трябва да спрат да пречат на присъединяването на Шенген по въздух. "Лобирането трябва да е във Виена, ЕП и ЕК са плътно зад България и Румъния", смята Новаков.

По думите му континентът се намира в изключително изострена, предвоенна обстановка. "Vсички oстро осъдиха атентата срещу Фицо. Надявам се tova да не се използва за политически цели. Вечният мир вече не е константа, а външните заплахи са факт, живеем в нова ера. Европа може да страда от собствените си утопии от миналото. Империите са рухвали винаги под тежестта на собствения си прогрес, когато не са били готови за него в целостта му. Крайната десница печели все повече одобрение в Европа, социологията сочи, че всяка трета страна ще бъде водена от такъв лидер", коментира кандидатът за евродепутат. 

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase