По думите му единствена "Възраждане" се осмелява да се противопостави на статуквото - у нас и в чужбина

Обнадежден съм, защото виждам много хора, които искат промяна. Обяснявам си го така - липсата на суверенитет е най-големият проблем както в България, така и в Европа. Когато попаднат във властта, някои хора се държат като колониални администратори. Ако спечелим изборите, ще искаме референдум за членството ни в НАТО. Това каза в студиото на "На фокус" кандидатът за евродепутат от "Възраждане" Петър Волгин.

Петър Волгин: Не харесвам начина, по който изглежда настоящият ЕС

"Ние сме тотално лишени от суверенитет. Вторият проблем е, че същото важи и за ЕС и лидерите му. Това трябва да е силна и независима структура, но е в същото положение като нас. У нас от дълги години върви отрицателна селекция - послушните, неинтелигентни и услужливи влизат във властта. Не трябва менталността ни да е васална - да се радваме, че господарят ни е погалил по главата. Властта смачка референдума за запазване на българския лев, защото щяха да го загубят", смята той.

По думите му единствена "Възраждане" се осмелява да се противопостави на статуквото - у нас и в чужбина. "Искаме референдум, на който българите да кажат дали предпочитат да бъдат в НАТО. Откакто сме във военния алианс армията ни е недоокомплектована и по-слаба отпреди 20 години. А пък ЕС, ако продължава така, сам ще се разпадне", посочи Волгин.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase