Служебният кабинет ще направи всичко възможно да избегне злоупотреби на предстоящите избори, заяви премиерът

"Трябва да се излезе от тази дупка, в която сме попаднали. Едно плавно нарастване на цените на тока е неизбежно. Важното е това да стане с широк консенсус в обществото, като заедно с това се предприемат и компенсаторни мерки за социално слабите  граждани", каза пред журналисти премиерът Георги Близнашки, който направи изявление по случай откриването на новата учебна година в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

 

Близнашки: Много е важно да осигурим спокойствие на изборите„Много е важно да осигурим спокойствие на предстоящите избори. Всички български граждани, където и да се намират по света, имат право да упражнят своето право на глас“, категоричен бе той. Няколко часа по-рано пък представители на „България без цензура” блокираха границата с Турция, за да предотврати „изборния туризъм” от южната ни съседка.

 

Близнашки сподели, че служебното правителство ще направи всичко по силите си да не се допуснат злоупотреби с правото на гласуване, както и с гласуването на две места при предстоящия вот на 5 октомври.

 

„Обстановката е нормална за цялата страна. За първи път са създадени изключително много изборни секции зад граница. Нарасна броят на секциите и в Турция, но във Великобритания, Испания и Италия ще има над 30 изборни секции, а в Германия – 19”, заяви премиерът.