Той заявява, че ядрените сили на страната винаги са в бойна готовност

Телевизионният канал Русия 1 излъчи за Далечния изток документалния филм на Андрей Кондрашов "Крим. Пътят към Родината". В лентата президентът Владимир Путин дава поредното обяснение защо е анексиран Крим и как е протекло всичко.

 

Путин заявява, че в случай на неблагоприятно развитие на събитията на Кримския полуостров Москва е можела да приведе в готовност ядрените си сили.

 

"Студената война завърши и е нужно да се избягват кризи като Карибската, но в случая подобни действия не бяха нужни. Колкото до нашите сили за ядрено възпиране те и така винаги са в състояние на пълна бойна готовност", подчертава президентът Путин, цитиран от руските агенции, пише БГНЕС.

 

"Знаете ли в какво беше нашето преимущество?", пита той във филма. И отговаря: "В това, че аз се занимавах с това лично. Не защото всичко вършех правилно, а защото когато това се прави от първите хора на държавата, на изпълнителите е по-леко да работят". По думите му по такъв начин подвластните структури са знаели, че изпълняват заповед, а не се занимават със самоуправство.