"Всички бяхме свидетели на цирка в парламента, когато се взе това решение", коментира Станишев

БСП да инициира национална подписка срещу решението за заем от 16 млрд. лв., предложи Сергей Станишев на семинар на червените във Варна.

 

"Всички бяхме свидетели на цирка в парламента, когато се взе това решение”, коментира той. По думите му БСП трябва да даде шанс на българските граждани да заявят позицията си срещу това и други безобразия на управлението.

 

"Друг такъв пример е санирането. Колко хора в България знаят кои общини ще получат пари за това? По какви критерии и на какъв принцип ще се изберат блоковете, които ще бъдат санирани? Всичко е на тъмно. Иска ми се да вярвам че не сме приключили с този въпрос, дори че истински не сме започнали, защото кражбата на бъдеще не може да остане безнаказана", категоричен бе Станишев.

 

"Местните избори са последната преграда пред ГЕРБ за пълното овладяване на властта и бетониране на статуквото. Тези избори БСП трябва да превърне в национална битка, за да спре ГЕРБ да наложи монопол на всички нива в управлението. ГЕРБ ще демонстрира, че е добре смазана изборна машина, разполагаща с цялата администрация и финансов ресурс, която упражнява натиск върху хората и цели корпоративен вот, за да си гарантира победа”, заяви още Сергей Станишев.