Информацията беше потвърдена от МВР

Снимка: БГНЕС

 

Нови взривове събудиха жителите на Иганово. Минути след седем часа са се чули гърмежи и хората вече са в паника. От МВР потвърдиха за взривовете пред Нова, но засега нямат повече информация. Три екипа на пожарната са вече на място, на 2 км разстояние от цеха.

 

Още по темата

Първият взрив се е чул в 7:11 часа. Сигналът е подаден от охранител на производствения цех. Официално се знае, че експлозията е била в цех, където са се съхранявали 200 ракети, остатък от ракетите, които гърмяха в склада на 21 март.

 

Двете версии за взрива са саботаж или конкуренция. 60 души чакат да бъдат евукуирани от селото, до което достъпът е забранен. По пътя към Иганово преминават единствено линейки и пожарни.

 

Районът е отцепен. Затворен за движение е и подбалканският път София - Бургас в квартал "Манево", намиращ се близо до Сопот. Няма жертви и пострадали.

 

Във военния завод в Иганово не се работи, защото още се води разследване. В същия този цех сутринта е трябвало да влязат работници. Разследващите проверяват какво е довело до повторните взривове в района.

 

 

"Няма жетви, няма пострадали. Ситуацията е под контрол. По първоначална информация се е взривила продукция от предишния склад, който се взриви през март. Тя е била преопакована и е била подготвена за инветаризация. Но такава втора случайност в такова кратко време за мен е силно съмнителна", коментира за Нова зам-министърът на икономиката Любен Петров.

 

Припомняме, че на 21-ви март избухна взрив в склад за реактивни снаряди в сопотското село Иганово. Около 30 души от работещите в завода и такива, които разполагат с информация за това как са се складирали боеприпасите във взривения склад, бяха разпитани от разследващите.

 

До момента основната версия на прокуратурата за взрива през март е, че пожар е предизвикал експлозията. Предстои да се установи как е възникнал той.

 

Ако сте били в района на взрива и разполагате с кадри, очакваме да ни ги изпратите в "Моята новина".