Разстрелът е станал към 20:50 ч. в кооперация в близост до бул. "Симеоновско шосе"

 

Мъж беше разстрелян в столицата тази вечер. Жертвата е 53-годишен и се казва Веселин Стоименов.

 

Убийството е станало около 21:00 часа в комплекс "Макси", намиращ се в близост до булевард "Симеоновско шосе". Не са знае колко са били нападателите и с какво са пристигнали на местопрестъплението. Тялото е намерено във входа на кооперацията и се предполага, че жертвата е проследена и причакана.

 

Около тялото са намерени седем гилзи. Единият от изстрелите е бил фатален - в главата. Мъжът е починал на място. 

 

Има и информация за подпален автомобил в "Студентски град", предаде БГНЕС. В момента мястото е блокирано от полиция. МВР издирва стрелците. На мястото на престъплението дойдоха главният секретар на МВР Георги Костов и шефът на СДВР Младен Маринов. Никой от тях обаче не пожела да говори пред медиите за това какво точно се е случило. 

 

Извършителите се издирват. Не я есно колко са били. Предполага се, че са се отеглили от местопрестъплението с автомобил, както и че тази кола е запалена зад Зимния дворец в Студентски град. Тази версия обаче все още се проверява.

 

Любопитно е да се отбележи, че на мястото, където е застрелян Веселин Стоименов, през август бе взривен автомобила на Мартин Антов, който се смята за близък до килърите. Проверява се също дали този взрив има нещо общо с днешното убийство.

 

Убитият е считан за ликвидатор на ВИС-2, предаде Дарик радио. Името на Веселин Стоименов се свързва с ъндърграунда от годините на прехода. Стоименов е спряган и като един от наследниците на убития президент на "ВАИ Холдинг" - Георги Илиев. Смята се, че именно той е бил човекът, който е отговарял за заведенията и хотелите на Илиев по Черноморието.

 

В публикация на сп."Тема" се твърди, че Стоименов е собственик и съсобственик в редица фирми, сред които "Сохо", "Венис", "Айсберг 02", "Алфа кар", "Интертур" - Несебър, и други. Имал е бизнес и с лодките по река Ропотамо.

 

Стоименов е сочен и за ликвидатор на групировката ВИС-2, а в днешни дни бизнесът му е широк - той участва в поне пет фирми, ангажирани с различни дейности.

 

Тепърва разследването трябва да разплете мотивите за убийството на 53-годишния бизнесмен.

 

Видео: БГНЕС