Бежанци нападнаха полицейски бус след инцидент с ранен сирийски кюрд

Гръцката полиция използва сълзотворен газ срещу мигранти в лагера Идомени, които нападнаха полицейски бус, смятайки, че той е ранил един от техните, съобщи полицейски

Още по темата

източник.

 

Мигрантите са счупили с камъни предното стъкло на колата, но веднага след това са били разпръснати от полицейски сила за борба с безредиците, съобщи БГНЕС.

 

Правителствен източник обясни, че е имало тежък инцидент със сирийски кюрд на около 40 години, който е бил ранен в главата. Не се съобщават повече подробности за това как е бил ранен той. Пострадалият е бил хоспитализиран в съседния град Килкис.

 

Повече от 10 000 души, повечето от които - бежанци от Ирак и Сирия, продължават да стоят в Идомени при много лоши условия за живот и ежедневно манифестират с искания да се отвори границата.

 

Тя е затворена от началото на март, когато бе закрит т. нар. "Балкански маршрут", по който по-рано бежанците се придвижваха към страните от централна и северна Европа. 

 

По-рано днес бежанците в Идомени блокираха железопътната линия в знак на протест срещу затварянето на гръцко-македонската граница.

 

 

Видео: Ruptly