България се готви да посрещне Григор Димитров и петима тенисисти от Топ 20

Зала „Арена Армеец” се превръща в тенис корт на световно ниво. Трескава подготовка кипи в столичната зала броени дни преди откриването на турнира „Sofia Open”. В турнира ще участват и петима тенисисти от Топ 20. Как България се готви да посрещне Григор Димитров и компания?

По темата

Код синьо в „Арена Армеец”. 3 и половина тона от тази специална смес са поръчани, за да бъде перфектна настилката на двата корта. За това се грижат специалисти от България, Румъния и Холандия.

„Полагат се четири пласта, които трябва да изсъхнат добре. И цветът никак не е случаен. В Ротердам правим настилката в тъмно и светло зелено. В Тайван е синя отвътре и зелена по краищата – като на „US Open”. А тази тук е по-скоро като на „Australian Open”, разказва ни Рене, специалист по тенис настилки от Холандия.

Подготовка кипи не само в залата, но и в хотела, който се очаква да отседнат елитните тенисисти. От 25 години, ВИП-гостите тук посреща Марио Илиев. Както тези от артистичния елит, така и тези от високите етажи на властта.

Елитните спортисти обикновено държат на добрата фитнес зала и добрия плувен басейн. Имат изисквания и към храната. Петър Николов подготвя и менюто за футболните звезди, гостували на бенефиса на Христо Стоичков. Както и на футболистите от „Лудогорец”.

Сериозни ограничения обаче търпят при десертите. За да не се изкушават, личните им диетолози дори понякога забраняват румсървиз до стаите им.