Българинът взе два сета, но не успя да победи Рафаел Надал

Рафаел Надал победи Григор Димитров и се класира за финала на Откритото първенство на Австралия. Оспорваният двубой продължи близо пет часа с резултати 6:3, 5:7, 7:6(5), 6:7(4), 6:4.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

 

Рафаел Надал взе първия сет, Григор Димитров успя да се пребори и взе втория сет, третият сет отново беше за Надал, а Григор победи в четвъртия сет. С победата в петия сет, Надал си осигури класирането за финала. Там той ще се изправи срещу Роджър Федерер. 

„Трудно е да опиша емоциите. Григор игра невероятно, това беше страхотен мач. Чувствам се много щастлив, че бях част от такъв мач. Публиката беше просто невероятна. Благодаря за подкрепата през последните две седмици". Това каза  Рафаел Надал след победата си над Григор Димитров, пише БГНЕС.

„Когато работиш здраво и имаш тежки моменти, както беше миналата година за мен, е трудно да се върнеш на добро ниво. Изобщо не съм си мечтал, че още във втория турнир за годината ще стигна финал на Откритото първенство на Австралия", каза още Надал.

До този момент двамата са имали 8 мача. 7 от тях завършват в полза на испанеца, но последната среща - през есента в Пекин, носи победа за Григор.

Нашият зрител Жулиета Пеева ни изпрати кадри от мача вижте ги тук:

 

В София фенове на Григор Димитров се събраха, за да гледат заедно мача срещу Рафаел Надал. Как те коментираха първите минути от мача вижте тук: 

 

След като отстрани и номер 11 в света - Давид Гофен, Григор Димитров се класира за полуфинал в "Australian Open". Възможно е обаче двамата да се срещнат отново на корта, и то много скоро - на тенис турнира в София. "Garanti Koza Sofia Open 2017" ще се проведе в периода 5 - 12 февруари в зала „Арена Армеец”. Сайтът gong.bg е медиен партньор на събитието. 

Освен Гофен, българската публика ще може да види и Доминик Тийм, който загуби на осминафинал в Мелбърн именно от белгиеца. 

Сред звездите, които ще дойдат в София, са и Роберто Баутиста Агут и сърбинът Виктор Троицки.

Очаква се първите участници в турнира да пристигнат още в петък. 
 
Жребият ще се тегли на 4 февруари, събота, в 15.00 ч. 
 
В понеделник ще се проведе т. нар. Players' Party, на което се събират всички играчи и техните екипи. 
 
Наградният фонд на турнира е почти 500 000 евро. 
 
Победителят ще добави към актива си и 250 точки.