Преди време социалните взеха три от тях заради лошите условия, в които живеят

Нов покрив имат над главите си деветте деца на самотния баща от врачанското село Зверино. Три от децата на Румен Томов бяха отнети от социалните в началото на годината, защото нямал нормални условия, в които да ги отглежда. Благодарение на зрителите на NOVA бащата събра пари и купи нов дом. 

По темата

"Ще направя всичко възможно да съберем семейството и да продължим нормалния си начин на живот като всички", казва Румен.

С това той изпълнява едно от условията на социалните, заради които му отнели три от най-малките деца. В новата къща почти всяко дете ще си има собствена стая.

Отново с пари от дарители ще бъде сменена и дограмата на къщата, а хората, желаещи да помогнат, не спират да го правят. Едни от тях са учениците от средното училище "Иван Вазов" във Вършец.

Румен вече е и на постоянна работа, но за да си прибере отнетите от социалните две момичета и едно момче, ще трябва да повиши и родителския си капацитет. Това щяло да стане като мине курсовете, на които го пращат социалните работници. В тях щял да научи как по-добре да се грижи за три от общо деветте си деца. Дотогава ще се вижда с тях само при приемните семейства.

Сълзите на един баща ще бъдат от радост, когато види цялото си семейство отново заедно. Много се надяват това да е на Великден. Социалните засега не дават срок, кога ще върнат децата. Преди да го направят те ще посетят новата къща, за да се уверят, че децата имат нормални условия за живот.

Репортер: Биляна Борисова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

Ако искате да помогнете, може да го направите по банков път: 

Номер на банкова сметка: BG49BPBI79444055291201 

Титуляр: Румен Томов