От вчера е спрял работа ТЕЦ "София Изток"

Половин София остава без топла вода до 19 май. От вчера е спрял работа ТЕЦ „София Изток”. 

По темата

Така топла вода няма да има в кварталите ”Дружба“,  „Младост“, „Дървеница”,  ”Мусагеница”, „Витоша”, „Студентски град”, „Изток”, "Изгрев", „Дианабад”,  „Лозенец” и други.

От "Топлофикация София” уверяват, че за времето на ремонтите няма да се начисляват сметки за топла вода. Няма обаче да има и обезщетения, защото това е планов ремонт. 

„Около 105 000 абонати ще останат без топла вода. Това е най-големият ТЕЦ и съответно най-големият топлорайон. 22 квартала до 19 май ще бъдат без топлоподаване. Причината е, че след авария през месец февруари се налага обстоен преглед на всички топлопроводи и да се предприемат мерки за рехабилитация на авариралия топлопровод, който тогава остави голяма част от столичните квартали без топла вода и парно”, обясни в „Здравей, България” говорителят на „Топлофикация София” Елизабет Павлова.

Между 1 и 11 август отново същите квартали ще бъдат без топла вода. От 6 до 17 юни пък ще има спиране на топлата вода в централната градска част. Тогава ТЕЦ „София” ще спре работа, за да се рехабилитират някои от основните топлопроводи. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.