Еманюел Макрон трябва скоро да оповести името на премиера и на кандидат-депутатите си

Прощална среща на Франсоа Оланд с Ангела Меркел. За последно, преди да отстъпи поста си на Еманюел Макрон, френският президент посети Берлин, а това беше и последното му държавно посещение. Новият държавен глава ще встъпи в длъжност на 14 май.

По темата

Последната си среща с германския канцлер, Франсоа Оланд е провел в ресторант, в компанията само на двама преводачи. Наследникът му Еманюел Макрон ще последва примера на Оланд и първата европейска столица, която ще посети още следващата седмица ще е именно Берлин. Но избирането на 39-годишния банкер беше белязано с протести. 

Хиляди излязоха по улиците срещу предвижданите от Макрон реформи в трудовото законодателство.

Наред с протестите, Макрон получи неочаквана подкрепа. Бившият премиер Манюел Валс обяви, че социалистическата партия е мъртва. И поиска да участва в парламентарните избори през юни от името на политическото движение на новоизбрания президент.

Най-младият президент в историята на Франция трябва съвсем скоро да оповести името на премиера и имената на кандидат-депутатите си.

В момента движението му не е парламентарно представено, но проучване показва, че то ще спечели най-много депутатски места.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.