В онлайн бутика на политическата сила стоките предизвикаха небивал интерес в нощта на победата му

Сувенирите, свързани с новоизбрания президент на Франция Еманюел Макрон, се харчат като топъл хляб, пише в. "Фигаро", цитиран от БТА. 

По темата

В победоносната нощ за Макрон от централата на движението му бяха донесли в двора на Лувъра, където неговите симпатизанти празнуваха, кашони с тениски, торбички, знамена и други сувенири. Те се предлагаха безплатно.

В онлайн бутика на политическата сила стоките, свързани с Макрон, предизвикаха небивал интерес в нощта на победата му на балотажа и на сайта бяха регистрирани около 1000 поръчки. Там феновете на Макрон могат да открият тениски за 10 евро, пуловери за 20 евро, платнени торбички за 10 евро, гривни от плат за 5 евро, комплект временни татуировки за 5 евро и др. В сайта се предлагат и чаши, значки и химикалки, свързани с Макрон. Някои продукти са произведени в Испания и Източна Европа, а довършителните работи се правят във Франция.

По време на предизборната кампания крайнодясната кандидатка за президент Марин льо Пен пък бе критикувана за предизборни тениски, произведени в Бангладеш, въпреки че тя искаше да наложи глоби на френските компании, изнасящи производството си зад граница.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.