Дете на 3 години е сред загиналите

Заради атентата в Барселона светът разбра за 7-годишно момченце от Австралия. Снимката му е навсякъде. А то е в неизвестност. Майка му е сред сериозно пострадалите. В стабилно състояние, но близките ѝ не знаят къде е синът ѝ вече повече от половин денонощие. Разпространиха снимка на детето и помолиха света: всеки, който знае нещо за него, да ги намери.

ТЕРОРЪТ В БАРСЕЛОНА В СНИМКИ: МИНИВАН СЕ ВРЯЗА В ПЕШЕХОДЦИ 

По темата

Според британския премиер Тереза Мей едно английско дете също е в неизвестност. А 5-годишно момченце от Ирландия е със счупен крак.

Най-малката жертва на атентаторите от „Ла Рамбла” вероятно е 3-годишно момченце. Било с майка си и 60-годишен испанец -  Франциско Лопес Родригес. Смъртта на мъжа е потвърдена от властите, но засега не се казва нищо за жената и детето.

КОЛА СЕ ВРЯЗА В МИНУВАЧИ В КАМБРИЛС, ИМА ТЕЖКО РАНЕНИ (СНИМКИ)

На оживената пешеходна улица в сърцето на Барселона смъртта намира и 44-годишна белгийка. Елке била на екскурзия заедно със съпруга си и двамата си синове. Разходката ѝ свършва под гумите на терористите.

На метри от Елке загива и 35-годишен италианец. Баща на две деца, Бруно Гулота също бил на почивка. Точно в Испания. В този момент - точно на „Ла Рамбла”.

В СНИМКИ: МИНУТА МЪЛЧАНИЕ В ПАМЕТ НА ЖЕРТВИТЕ В БАРСЕЛОНА

34 държави пострадаха от испанския терор. Дадоха своите човешки жертви или техни граждани пострадаха при атаката. От уважение към паметта им лобното им място се превърна в арена на съпричастност.

Хиляди хора на площад „Каталуния” казаха „Не!” на терора.

През скръбта и сълзите си хората на „Ла Рамбла” днес признават: една от целите на терористите е изпълнена: страхът дойде.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.