Тя беше призната за виновна в убийството на съпруга си и двама нейни любовници

Окръжният съд в японския град Киото осъди на смърт чрез обесване добилата печална слава в страната „черна вдовица” Тисако Какехи, съобщи агенция Киодо, цитирана от БГНЕС.

Тя е призната за виновна без смекчаващи обстоятелства в убийството на съпруга си и след него на двама възрастни нейни любовници, както и в опит да умъртви още един близък неин познат, за да получи наследството му. 

Тери Пратчет е оставил завещание от 11,4 милиона британски лири

В присъдата се посочва особеният цинизъм на престъпленията, извършени с цел обогатяване. 70-годишната Какехи не признава вина. Адвокатите й настояваха за оправдателна присъда като се позоваха на напредналата й възраст и старческо слабоумие. Те вече са обжалвали присъдата. В текста на присъдата обаче се подчертава, че при извършването на убийствата обвиняемата е била напълно вменяема и е разбирала напълно своите действия.

Принс не е оставил завещание

Какехи се е омъжвала четири пъти. Всичките й съпрузи са починали при странни обстоятелства и са оставяли състоянието си на съпругата си. За доказване на вина на Какехи за първите три убийства не е имало достатъчно улики. Следствието е доказало единствено убийството на последния съпруг, с когото тя живяла само месец.

АМЕРИКАНСКО НАСЛЕДСТВО: Българи ще си разделят 1,3 млн. долара

След като за четвърти път останала вдовица, жената започнала да посещава бюро запознанства и търсила срещи с богати мъже в зряла възраст, по възможност без деца и други роднини. Трима от мъжете, с които се запознала по този начин, оставили завещание в нейна полза. Третият любовник на Какехи обаче оцелял и така убийцата била разобличена.

48 роднини си разделят над 1,3 млн. долара наследство на две българки

Според следствието, жената карала партньорите си да приемат ампули с хранителна добавка, която всъщност съдържала циановодородна киселина. Следователите са намерили сред вещите на осъдената многобройни следи от тази отрова.

Общата сума на получените от Какехи активи е 1 млрд. йени (почти 9 млн. долара).

Поне 10 мъже, познати на Какехи, са починали при странни обстоятелства. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.