Недоволни граждани се събраха пред сградата на Министерския съвет

"Това не може да продължава. В следващите дни ще има срещи с министрите и с вицепремиера. И точка по точка ще обсъдим всяко едно нещо, което ги тревожи". Това заяви премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет, докато пред сградата се провеждат протести срещу реформите в ТЕЛК.

Няма да има промени в медицинските експертизи

"Относно комисиите в ТЕЛК - ще използваме всички ресурси на държавата за по-голям контрол Защото оттам започва преди всичко проблемът. Целта ни е да остане повече ресурс за нуждаещите се", допълни Борисов. 

Хиляди хора с увреждания излизат на протест срещу реформите в ТЕЛК

Протестиращите недоволстват срещу готвени промени в медицинската експертиза. Във вторник властта даде заден ход за тях. Това се случи след разговор между премиера, здравния и социалния министър. Те обявиха, че няма да се предприема нищо, докато няма консенсус с хората с увреждания.

Пациенти ще доплащат повече за животоспасяващи медицински изделия

Първоначално предвидената реформа предвижда инвалидната пенсия да зависи само от основното заболяване, но не и от придружаващите. И да се решава колко работоспособен е всеки болен, а не колко неработоспособен е. И макар че управляващите промениха плановете си, хората с увреждания не се отказват от протеста.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.