Вече няма ядрена заплаха от нея, написа американският президент

Северна Корея вече не е най-големият и опасен проблем на САЩ. Това написа в Twitter американският президент Доналд Тръмп.

Тръмп: Светът направи крачка назад от ядрена катастрофа

„Току-що кацнах. Дълго пътуване, но сега всеки може да се чувства по-сигурен, отколкото в деня, в който встъпих в длъжност. Вече няма ядрена заплаха от страна на Северна Корея. Да се срещна с Ким Чен-ун беше интересен и много позитивен опит. Северна Корея има страхотен потенциал за бъдещето”, написа Тръмп.

Минути по-късно Тръмп написа още по темата. 

За езика на тялото, менюто и сълзите на срещата между Тръмп и Ким

„Преди да встъпя в длъжност, хората бяха убедени, че вървим към война със Северна Корея. Президентът Обама казваше, че Северна Корея е най-големият и опасен проблем. Вече не! Спете спокойно тази вечер”, написа Тръмп. 

Според Тръмп вече няма да има никакви изстрелвания на ракети, ядрени изследвания или тестове. Междувременно, в интервю пред "Фокс Нюз", американският президент заяви, че в подходящото време севернокорейският лидер "със сигурност ще дойде в Белия дом". Тръмп подчерта отново, че Съединените щати спират съвместни военни учения с Южна Корея докато Пхенян добросъвестно преговаря. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.