Георги Сапунджиев уби с джипа си малкия Паоло преди 4 години

Освободиха предсрочно Георги Сапунджиев, който преди четири години блъсна и уби с джипа си 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора. Състав на Окръжния съд в града замени наказанието му от 6 години на  пробация за 1 година и 10 месеца с изпитателен срок.

Мъжът, прегазил Паоло, вече е в затвора

Сапунджиев нямал провинения, вече се интересувал от религия и имал "блестящи резултати" на курс за отговорно шофиране, мотивира се съдът. 

Магистратите обаче лишиха мъжа от правото да управлява превозно средство до 2025 г.

Реално Сапунджиев излежа четири години от поставената му 6-годишна присъда, като повече от година беше под домашен арест заради влошено здравословно състояние.

На 2 юни 2014 г. Сапунджиев прегази с джипа си момченцето, което караше колело по главната улица заедно с родителите и сестра си. Шофьорът се призна за виновен и до този момент изтърпяваше наказанието си в затворническото общежитие в Стара Загора. 

200 тениски с лика на Паоло ще облекат деца от цяла България

"Аз мисля, че това нещо не трябва да се случва, но никой не ме пита какво мисля. Всъщност това е процедурата. Системата, както става ясно, не наказва. За мен това не е наказание. Какъв е смисълът на големите наказания, на нещо, което трябва да всява страх у хората, да регулира човешкото поведение?! Какъв е смисълът, когато след това ще има 10 вратички, през които ще може да излезе?". Така майката на Паоло Красимира Иванова коментира решението на съда. 

Прокуратурата в Стара Загора вече го протестира. Очаква се становище от Апелативния съд в Пловдив. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.