Какво стои в основата на трагедията?

Разтърсваща изповед на близките на убитата Дарина. Пред камерата на NOVA застанаха и родителите на Викторио Александров, обвинен в убийството на жената и детето си.

Какво стои в основата на трагедията?

Убийство от чувство за собственост. Предварително планирано. След множество заплахи, твърдят близките на Дарина.

Родителите на Викторио: Не го оправдаваме за постъпката (ВИДЕО)

„Предния ден Викторио беше публикувал на стената си две жалейки. Той идва при детето да го види с пистолет. Аз ви питам, кой идва да си види детето с пистолет извън работа. Значи тези жалейки са били за него и за нея - за Виктория и за Дарина. Той е дошъл да я убие и да се самоубие. Детето е убито по погрешка”, смята Валерия Филкова, близка на семейството.

Дни преди убийството Дарина се страхувала да спи сама с дъщеря си в апартамента им в „Надежда”. Леля й разказа, че е оставала да спи при нея, когато родителите й не са имали възможност.

Психиатър: Викторио може би е убил детето си, защото е мислел, че не е от него

„Има аудиозаписи на телефона й. Той я заплашваше с това, че ще инсценира катастрофа или падане на майката от балкона, докато простира и такива разни неща. Самата Дари я молихме многократно да подаде жалба в полицията, но тя не го направи. Страхуваше се за майка си и баща си”, разказва още Валерия Филкова.

Викторио изолирал младата жена от родителите и от приятелите й, твърди още лелята на Дарина. Близките й обвиняват таксиметровия шофьор за това, че не е взел детето.

Близък на убитата жена: Тя беше потисната в присъствието на Викторио (ВИДЕО)

Родителите на Викторио били обидени от това, че обществото ги съди за постъпката на сина им. Намекнаха за семейни проблеми между него и Дарина, на които неведнъж били ставали свидетели.

„Това, което е извършил е ужасно. Не го оправдавам. Затова той ще си получи наказанието, но питам вас, мили хора. Знаете ли защо се е стигнало до тук? Някой от вас попадал ли е в такава ситуация?”, каза майката на Викторио.

Двойно убийство - на майка и бебе разтърси България (ОБЗОР)

„И аз не мога да го разбера как е успял да посегне на него, след като косъм не даваше да падне от главата на детето”, каза баща му.

Проблемите между двамата наскоро ескалирали. Близките им опитвали да помогнат, но не успели.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.